dijous, 21 de setembre del 2017

Manifest per a unes festes populars i alternatives lliures de sexisme

Sovint als espais d’oci es produeixen un seguit d’actituds i actes sexistes que s’emparen en la desinhibició i alegria de la festa. Aquestes conductes d’agressió sexista i assetjament poden passar desapercebudes, ser minimitzades i silenciades, aïllades en un terreny personal. L’assemblea organitzadora de les Festes populars i alternatives del Prat considerem que la festa, com tots els altres espais, ha de ser un espai segur, on totes les persones puguin gaudir alhora sentint-se segures i lliures. I per a això, s’ha volgut combatre aquesta problemàtica col·lectivament.

Entenem que les festes populars i alternatives són un espai lliure de sexisme, en què tu mateixa poses el teu límit i aquest s’ha de respectar. A les festes, gaudirem, ballarem i parlarem i farem el que ens vingui de gust, des de l’empatia i el respecte. No permetem comportaments sexistes i ho evitarem cuidant -nos entre totes. 

Hem establert una eina que s’ha estat utilitzant en altres festes: un protocol d’actuació contra les agressions masclistes. Creiem fermament que l'actuació en cas de produir-se una agressió durant les festes passa a ser responsabilitat col·lectiva, que és tasca de totes les persones que hi participen prendre el compromís envers la no tolerància d'actituds i comportaments sexistes. Cal rebutjar i condemnar qualsevol tipus d'agressió per motiu de gènere i articular una resposta que sigui conjunta i contundent. Si en algun moment et sents assetjada o agredida, pots adreçar-te a la barra i demanar l’activació del protocol.

Gaudim de les festes lliures d’agressions sexistes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada